v6 meesterproeven
 
 

25 maart 2014

Een feestelijke afsluiting van v6-technasium met hun geslaagde meesterproeven!

De meesterproefleerlingen met hun meestelijke begeleider!

Klas 2 naar Damen Shipyard

De technasium-leerlingen uit klas 2 werken aan de opdracht om een drijvend platform te ontwerpen en te testen waarop een windmolen op zee geplaatst kan worden. Stabiliteit is daarbij de belangrijkste eis. Om iets te leren over scheepsbouw, stabiliteit  en de bijbehorende beroepen organiseerden wij een excursie naar Gorinchem….

 

Op vrijdag 7 Maart ben ik met alle kinderen van de 2e die technasium doen een dagje naar de scheepswerf van Damen gegaan. Eerst werden wij hartelijk ontvangen met een drankje. Daarna ging een man ons iets uitleggen over stabiliteit wat wij konden gebruiken voor het ontwerp voor het draagvlak van onze windmolen. Vervolgens kregen wij een rondleiding over de werf daar zagen we allemaal soorten schepen. Dat was leuk om te zien en ik vond dat zelf ook leuk. Ten slotte kregen we een goodie bag en gingen we weer met de bus naar huis. Het was een leuke dag en zeker handig voor ons ontwerp. Ik vond dit de leukste excursie tot nu toe.

Klaas van Streun , V2x

Search Tags 
Excursie naar legerbasis

Woensdag 12 februari zijn we met H3x en V3x naar een legerbasis geweest. Dit was in het kader van hun nieuwe opdracht A challenge to gravity die door de Eurekacup is uitgegeven.

De landmacht zoekt naar nieuwe manieren om de last voor soldaten te voet lichter te maken.

Nu is het zo dat de totale last van een soldaat tussen de 60 a 70 kg ligt en dit wordt eerder meer dan minder. Voor dit probleem willen ze een oplossing hebben.

 

Alle leerlingen moesten dit vooral ervaren. Ze hebben in drie groepen, twee hindernisbanen moeten slechten en het derde onderdeel was informatie over de dienst verbinding. Natuurlijk was het actieve programma favoriet. De leerlingen moesten met een schermvest (12kg),  een wapen  (4,5kg), een brancard, jerrycan met water, munitiekist van (20kg) etc… etc… en last but not least eieren., de stormbaan over. De eieren moesten heel overkomen anders kregen ze een tijdstraf voor elk ei.

 

Ze hebben gekropen door zand, gesprongen door ramen, over muurtjes geklauterd enz enz. Aan het einde was het wel duidelijk wat het probleem was en dat dit ook opgelost dient te worden. Het was echt superleuk, de reactie van zowel soldaten “dit is echt veel te kort” en de leerlingen “beste excursie tot nu toe” spreken hier boekdelen…

Dank team en krijgsmacht…

Excursie naar legerbasis
Wethouder opent nieuw technasiumlokaal

 
 

Cees van Eijk, wethouder onderwijs, heeft op vrijdag 13 december 2013 het nieuwe Technasiumlokaal op ’t Hooghe Landt geopend. Door het grote aantal eerstejaars  aanmeldingen voor het Technasium is er een vernieuwd en vergroot Technasiumlokaal  ingericht in de zomervakantie. Het  succes van deze bèta-opleiding voor havo en vwo is te danken aan de intensieve samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de grote vraag naar leerlingen met een bèta-opleiding. Zowel universiteiten als het bedrijfsleven staan met open armen klaar om deze bètageschoolde  leerlingen op te nemen.  De wethouder nam de gelegenheid te baat om vier technasiumleerlingen  uit vwo 4 in het zonnetje te zetten. Zij wonnen onlangs de eerste prijs bij een regionale wedstrijd over duurzaamheid. Zij maakten een eigentijdse en speelse promotiefilm voor het recyclen van kleding.

Lees meer in de folder Technasium Midden-Nederland
 
Ikea enthousiast over Vwo 4
Lees meer over de reactie van Ikea Nederland op de door VWO4 ontworpen lampen....