Zeilen
 

 

Sinds 1962 is er aan Het Nieuwe Eemland en ‘t Hooghe Landt een zeilvereniging verbonden: Daan Fok.
Leerlingen van de twee scholen kunnen lid worden en zo tijdens hun schoolloopbaan leren zeilen. Elk weekend wordt er gezeild op de Loosdrechtse plassen. Bovendien wordt er elk jaar een zeilkamp georganiseerd in de laatste week van de zomervakantie.
Een unieke kans om te leren zeilen en om een geweldige tijd te hebben!

           
 
   
Daan Fok heeft een groot aantal instructeurs die allemaal oud-leerlingen zijn. De vereniging kent een vijftal diploma's, te weten ‘bemanningskaart', ‘vlettenkaart', ‘valkenkaart', het aspirant-zeilleiderschap en uiteindelijk het zeilleiderschap. Iedereen die lid wordt van Daan Fok in de eerste of tweede klas van het voortgezet onderwijs, wordt opgeleid tot een volleerd zeiler aan het eind van zijn of haar schoolcarrière.
Naast zeilen doen we ook nog een boel andere leuke dingen. Het zeilen is namelijk wel het belangrijkste bij Daan Fok, maar niet het enige. Binnen de vereniging zijn verschillende commissies actief, zoals een activiteitencommissie, een onderhoudscommissie en een website-commissie.
 

Een dagje meezeilen of meteen lid worden?
Voor meer informatie: www.daanfok.nl. Er is ook een facebookpagina: www.facebook.com/daan.fok. Hier vind je onder andere een link naar onze Flickr-fotopagina, een leuke manier om de sfeer een beetje te kunnen proeven.

 

Hopelijk tot ziens bij zeilvereniging Daan Fok!