NK veldloop
Eervol

 

Vorige week vrijdag, 9 juni 2017, vonden de Nederlandse kampioenschappen van 18 verschillende schoolsporten plaats, waar via voorrondes alleen de regionale toppers voor geplaatst waren.

Wij deden met een grote delegatie van 26 sporters mee, verdeeld over de sporten badminton en, voor ’t eerst, veldloop.

.

Bij het veldlopen waren we te gast in het Amsterdamse bos, waar een prachtig en uitdagend parcours uitgezet was. De vele regenbuien hadden het parcours een vleugje mud run gegeven, maar dat gaf aan het geheel nog meer heroïek.

Bij de categorie jongens klas 3 had Ingmar Veltman zijn klassieke vliegende start. Na 100 meter lag hij op kop van het 104 koppige veld ! Helaas kon hij dat niet volhouden en werd hij, na een loodzware race, 26e. Yordi Druijff had zijn race iets anders opgebouwd en startte vanaf plek 16. De ene na de andere atleet werd door hem opgeslokt en uiteindelijk werd hij zeer verdienstelijk vierde van Nederland! Altis atleet Leon Remkes liep zeer stabiel naar een nette 39e plek, direct gevolgd door debutant Yorick ter Hoeve (40e). De beide andere kandidaten, Thijs Meijers en Daan Wesselingh eindigden als 88e en 92e. Voor de teamrangschikking telde voor elke school de eerste 4 lopers. In deze stand werd onze school knap vierde, kort achter de nr. 3 OSG Singelland uit Drachten. Voorwaar geen slecht debuut in een veld van 17 scholen.

Bij de jongens brugklas was onze grootste troef Gian Voorburg snipverkouden. In de voorronde wist hij de race te winnen en dat zou vandaag ook mogelijk geweest zijn. Helaas zat er vandaag, door fysiek ongemak, niet meer in dan een toch nog nette 20e plek.  Onze op papier tweede man, Sven Druijff, startte vrij rustig. Na de eerste ronde van 400 meter lag hij rond de 25e plaats. Toen hij echter op stoom kwam, passeerde hij verschillende voor hem lopende atleten. Zijn inhaalrace eindigde uiteindelijk op een sensationele derde plaats, op slechts één seconde van de nummer 2. De nummers drie en vier van onze school waren, hoe kan het ook anders, mentorleerlingen van ons eigen hardloopfenomeen Hans Rawee. Rutger Buruma finishte als 23e en Niels Volkers als 25e. Ook de twee debutanten Aron Hoogeveen (29e) en Robin Knoppert (72e) hielden prima stand. Als schoolteam hadden we daarmee 71 punten (elke plaats telde als strafpunt) en toen begon het rekenen. Tot onze spijt was het stedelijk gymnasium uit Nijmegen met 70 punten net ietsjes beter. Maar dus wel tweede van heel Nederland en de belofte dat we volgend jaar er alles aan gaan doen om revanche te nemen.

     
     

.

John Druijff

.

 


Sport
   
Vind jij het helemaal leuk om na schooltijd nog lekker te sporten?!
Op ’t Hooghe Landt zijn veel sporttoernooien waaraan je dan mee kan doen.
Voor onderdelen als voetbal, hockey, roeien, etc. schrijf je in met een team, voor andere dingen als badminton en tafeltennis mag je alleen inschrijven.

Wij hebben onder andere:
• Badminton toernooien
• Roeien
• Vrijdagmiddag toernooien met elke vrijdag een ander onderdeel zoals:

Basketbal – Voetbal – Volleybal – Badminton – Unihockey – Tafeltennis
• In mei is er een veldvoetbal toernooi waar de jongens 11-11 spelen en de meiden 7-7.

 
Veldvoetbal 2014

 

Naast de badmintonners ook kampioenen bij het veldvoetbal.
Niet alleen is h5/v6 met Danny Bos,; Aram Shakir; Erik Ooms (vlaggenist); Jeroen Kries; Joppe de Waart; Mohammed Al Kathemi;  Oscar Eijgenraam;  Shaquille Laveist; Sjoerd Bronkhorst; Toon Schakelaar;  Tom Stuiver;  Yannick de Vries en Jordy Weerdenburg algemeen kampioen veldvoetbal van Amersfoort bij de jongens geworden. Maar ook klas 3 jongens met Marvin de Vries; Dezi Schuiling; Daniel Zarbilmez ; Khalid Benali; Mitchel Hop; Bruce Sagala; Calvin Broekhuis; Mitch van Reenen; Ilyas Iken; Emre Bacaksiz;  Pim Gijtenbeek; Yvan Nkusi en Cumali Karaman en V3 meisjes met Julia Stuiver; Rebecca van Oostrom; Kaja Ippel; Annika Prinsen; Swenne Albert; Babette Martens; Bente Telgenkamp; Loes Oostveen; Lauren Timmer en begeleider Kees Janssen zijn voetbalkampioen geworden in hun speelklasse. Ook de enthousiaste vrouwelijke supportsters van 't Hooghe Landt hebben hun bijdrage geleverd en konden 'JUICHEN'. Goed gedaan allemaal!

Vaksectie lo  Noud Bosboom   

 
 

 

     
 

   

     
    
Badmintonteam weer kampioen

Einde van een tijdperk ?

Afgelopen vrijdag mochten de drie regionale badmintonkampioenen die onze school rijk is, zich meten met de andere regionale kampioenen van Nederland tijdens de dit jaar voor de twaalfde keer gehouden olympic moves, the schoolfinals 2014. Ons competitieteam, tweede in de voorronde, kreeg een wildcard, zodat alle teams van de voorronde doorgingen !!

De mission (een finale waarin alle schoolsporten hun landelijke finales spelen) werd geopend in het van traditie overlopende Olympische stadion, waar vrij recentelijk nog de Nederlandse schaatskampioenschappen gehouden werden.

Na een eigentijdse show met daarin elementen als de Olympische eed, het ontsteken van het Olympische vuur en speeches van uitermate stimulerende sporters zoals daar waren Epke Zonderland (sportman van 2012 en 2013), Stefan Groothuis (Olympisch en wereldkampioen op de schaats) en Giovanni van Bronckhorst(maker van de geweldige en belangrijke goal voor Nederland tegen Uruguay in de ½ finale van de vorige WK ), mochten onze 17 sporters zich opmaken voor hun clash tegen de andere regionale kampioenen.

Ons jongste – niet competitie – team bestond uit de volgende spelers : Huub Reinders, Joran Tiemessen, Quirine Broekhuizen en Margot Beekelaar. Ze waren ingedeeld in de sterkste poule en dat hebben ze geweten. De eerste wedstrijd tegen het Stedelijk college Eindhoven werd met duidelijke cijfers van 2 – 8 verloren. Daarna volgde een eclatante 10 – 0 zege op Hendrik Pierson, waarna de cruciale poulewedstrijd begon tegen het tot dan ongeslagen CSG De Goudse Waarden. Dit werd een wedstrijd van net niet. Waar bij de tegenstander de shuttle net aan de goede kant van het net viel, viel dezelfde shuttle van ons vaak net aan de verkeerde kant van het net/de lijn. Het verschil was steeds minimaal, maar een nipte 4 - 6 nederlaag kon niet afgewend worden. Wat restte was de strijd om de vijfde plaats tegen ’t Sint Jans college. Dit werd een makkie (10 – 0). Eervol vijfde dus.

Ons mid – niet competitieteam – team werd dit jaar gevormd door Swenne Albert, Rebecca van Oostrom, Kars Pieters en Lucas Hanken. Vorig jaar waren zij ook aanwezig en gingen eigenlijk aan de druk ten onder. De metamorfose die dit team ondergaan heeft is welhaast mythisch te noemen. Alle wedstrijden t/m de finale werden met de maximale cijfers gewonnen! En in de finale werd het Fioretti lyceum geknipt en geschoren. In deze finale zaten alle elementen die sport zo mooi maken : tegenslagen overwinnen, sportiviteit naar elkaar en de tegenstander, uit ogenschijnlijk verloren positie toch nog winnen, de juiste focus hebben, jezelf mentaal overwinnen en uiteindelijk het zoet der overwinning smaken. Een onwaarschijnlijke 10 – 0 zege was het gevolg. De tegenstander droop gefrustreerd af, maar wij hadden er weer een Nederlands kampioen bij.  (en voor dit team de eerste titel).

Het school recreatieteam rondom topvolleybalster Masu de Ridder en multitalent Laura Heinen (als duo al  4 jaar lang onafgebroken ongeslagen !!), dit jaar wederom spelend met Joran Bethe (toptennisser in spé) en de op dit niveau prima meekomende Jordy Weerdenburg was ook dit jaar weer topfavoriet. Zij speelden in een poule van 5 teams, waarbij iedereen tegen elkaar speelde. De eerste drie wedstrijden werden routinematig gewonnen, maar aangezien de laatste tegenstander, het Dongemond college, dat ook gedaan had was er sprake van een echte finale. Grappig genoeg was dit vier jaar geleden ook de tegenstander waar de zegereeks van m.n. Masu en Laura begon. Drie van de vier opponenten uit dat team speelden mee. Joran begon de single en hij verloor !! (beter gezegd, zijn tegenstander won). Op dat moment kan een team twee kanten op : ze gaan aan de spanning ten onder en verliezen hun hoofd en de partij, of ze peppen zichzelf en elkaar op zodat de tegenstander van zeer goede huize moet komen om op dit niveau aan te haken. En het laatste gebeurde ! Er kwam een gloed van onoverwinnelijkheid over/in het team, waardoor alle resterende potjes gewonnen werden. Eindstand : 8 – 2 en weer Nederlands kampioen. Helaas voor mij/ons gaan Joran, Jordy en Laura ons met een diploma op zak verlaten. Ik zal ze om meerdere redenen echt gaan missen.  

Het competitieteam (Glenn Wijono, Jaap van Woudenberg, Mason v/d Weteringh, Zoey Tammer en Claudia Braaksma) had het dit jaar extreem moeilijk. Er speelden bij de concurenten zelfs speelsters mee met eredivisie ervaring. Desondanks bleven ze er voor gaan. Een eervolle zesde plaats in dit geweldige veld is bepaald geen sinecure. Hulde voor de mentaliteit van dit team, die er elke keer weer vol voor ging.  

Al met al dus weer een geweldige oogst, na een heerlijke dag, vol met (sportieve) hoogtepunten.

John Druijff 

Lees ook: Persbericht

Weer de snelste school van Amersfoort

Afgelopen zondag heeft een grote delegatie van onze school de vorig jaar veroverde titel bij de marathon van Amersfoort geprolongeerd !

Onder voor een duurloop ideale omstandigheden heeft een grote groep atleten (dankzij de inspanningen van voortrekker (docent) Hans Rawee en de sectie LO) van ’t Hooghe landt meegelopen in de dit jaar weer geweldig georganiseerde cityrun van Amersfoort (complimenten aan Ben en zijn medeorganisatoren). Onder aanvoering van de weer onnavolgbare Hans en John Druijff deden, naast de collega’s Cassandra Ligthart, Joke Drenth en Hans van Meegen ca. 50 leerlingen, allen gestoken in de gloednieuwe oranje Hooghe Landt shirts (het resultaat van een ontwerpwedstrijd onder onze leerlingen) vol enthousiasme mee aan de schoolchallenge van 5 km.

Het deelnemersveld bestond dit jaar uit meer dan 1000 deelnemers, en des te geweldiger zijn dan de prestaties van Hans Rawee (6e) en tweede klasser Kalle van Riemsdijk (10e). Omdat Tobias Hoek en Senne Hemelaar ook voorin eindigden was onze school, in navolging van vorig jaar, met afstand de snelste school van Amersfoort! Zeker niet minder waardering verdienen diegenen die hun eigen persoonlijke grenzen opgerekt hebben en die boven zichzelf uitgestegen zijn. Aan het enthousiasme bij de finish af te meten was dit voor velen een onvergetelijke gebeurtenis. Kortom, weer een dag om trots te zijn op datgene wat onze leerlingen hebben laten zien.

Persbericht:

’t Hooghe Landt snelste school Amersfoor

De ruim 50 leerlingen van ’t Hooghe Landt die hebben deelgenomen aan de 5K Schoolchallenge ( onderdeel van de City Run)  hebben samen de snelste tijd gelopen van alle middelbare scholen. In de maand mei heeft  Aart Stigter een aantal clinics verzorgd op de acht deelnemende scholen van het voortgezet onderwijs. Ben Stoelinga, rector van ’t Hooghe Landt en tevens voorzitter van de City Run organisatie, overhandigde met trots de beker aan zijn enthousiaste docenten en  leerlingen.

 

Voor foto's: zie Fotoboeken

Badminton: verslag mission finale

Hegemonie bevestigd

Afgelopen vrijdag mochten de regionale badmintonkampioenen die onze school rijk is, zich meten met de andere regionale kampioenen van Nederland tijdens de dit jaar voor de elfde keer gehouden mission olympics, the schoolfinals 2013.

We mochten dit jaar drie regionale kampioenenteams afvaardigen (en dan te bedenken dat de meeste andere scholen slechts één en hooguit twee teams in de finale hadden).

De mission (een finale waarin alle schoolsporten hun landelijke finales spelen) werd geopend in het van traditie overlopende Olympische stadion, waar een gelikte openingsceremonie plaatsvond. De presentatie van dit jaar was in handen van  MTV presentatrice Saar van Koningsburger.

Na een wederom spectaculaire show met daarin elementen als de Olympische eed, het ontsteken van het Olympische vuur en speeches van uitermate stimulerende sporters zoals daar waren Epke Zonderland (sportman van 2012), Ireen Wüst (meervoudig wereldkampioene op de schaats) en  Pieter (‘Pietertje’) van de Hoogeband (de grootste zwemmer uit de Nederlandse sportgeschiedenis), mochten onze 12 sporters zich opmaken voor hun clash tegen de andere regionale kampioenen.

Ons jongste – niet competitie – team bestond uit de volgende spelers : Lucas Hanken,  (debutant) Kars Pieters, Swenne Albert en Rebecca van Oostrom. Ze waren ingedeeld in de sterkste poule en dat hebben ze geweten. De eerste wedstrijd tegen het Fioretti college uit Veghel werd nipt met 4-6 verloren. Daarna volgde de cruciale wedstrijd tegen het Ijmuidense Vellesan college. Dit werd een wedstrijd van net niet. Waar bij de tegenstander de shuttle net aan de goede kant van het net viel, viel dezelfde shuttle van ons vaak net aan de verkeerde kant van het net/de lijn. Het verschil was steeds minimaal, maar de nederlaag kon niet afgewend worden. Onze tegenstander  werd naderhand kampioen in een wedstrijd tegen een team waar wij in de regiofinale vrij eenvoudig van gewonnen hadden. Een eervolle vermelding hierbij voor Margot Beekelaar, die voorafgaand aan het toernooi geblesseerd afhaakte met een zware enkelblessure. Ze was er wel bij, hield scores bij en moedigde aan.

Het mid recreatieteam  rondom Masu de Ridder en Laura Heinen (al 3 jaar lang onafgebroken ongeslagen !!), dit jaar spelend met Joran Bethe (toptennisser in spé) en de op dit niveau debuterende Jordy Weerdenburg was ook dit jaar weer topfavoriet. Hun faam, die begint te komen in de buurt van die van Esther vergeer, is inmiddels zo groot dat tegenstanders bij het betreden van de baan spreekwoordelijk al met 1 – 0 achter staan. De poulewedstrijden werden routinematig en allemaal met de maximale score gewonnen. Slachtoffers : CSG Comenius, SG de Goudse Waarden en Canisius college. In de finale stond het eveneens ongeslagen Romboutscollege uit Brunssum. Joran opende de finale en stond in no time dik achter ! Maar waar een ander in paniek raakt, herpakte Joran zich en veranderde van tactiek. En zie, een moedeloos wordende opponent en een 23-19 zege. Laura speelde daarna de meisjessingel en de intensiteit waarmee ze dat deed was ongeëvenaard. Door een ongelukkige laatste shuttle werd het een geflatteerde remise (maar die tellen ook) en daarmee een 3 – 1 tussenstand. En daarmee had het Romboutscollege zo veel moeten geven dat de andere drie dubbels met twee vingers in de neus onze kant op vielen. Dus een 9 – 1 zege en voor Masu en Laura de 4e landstitel op rij en voor Joran de derde. Als er een Europees vervolg zou bestaan, dan zouden we direct inschrijven.   

Het gemak waarmee het mid team (zie boven) kampioen werd, was ver te zoeken bij de andere regerende kampioen. Dit team, bestaand uit oudgediende Finn de Ridder, debutant Roger Makizodila en de beide ervaren meisjes Bente Noordhoff en Iris Rattink hadden het zwaar in de poulefase. En toch waren de zeges op papier eclatant (10-0 en twee maal 8-2). De halve finale was daarna een makkie en toen was daar weer een finale. Dit keer tegen het Raamsdonkveerse Dongemond college. Finn opende geweldig, maar zijn tegenstander was simpelweg te sterk.  Bente trok daarna, na een degelijke zege, de zaak recht. Het sleutelduel zou de mix dubbel worden. Roger en Iris gaven daarin alles wat ze in huis hadden en dat bleek genoeg ! Een nipte, maar zeer verdiende zege voor ons. Met dit euforische gevoel gingen Finn en Roger de heren dubbel in. De onverzettelijkheid en het tactische vernuft dreven de beide tegenstanders tot regelrechte wanhoop. Een geweldige zege was het enig mogelijke vervolg en die kwam er dan ook ! Een niet meer te overbruggen voorsprong en dus de tweede nationale titel. Dat de meiden ook wonnen betekende een 8-2 eindstand.  

 

Hierna gingen we weer terug naar het Olympisch stadion, waar we nog getrakteerd werden op een  slotconcert van Sharon Doorson (Voice of Holland 2011).

Al met al dus weer een geweldige oogst, waar de meeste deelnemers nu al gretig uitkeken naar volgend jaar.

 

Een apetrotse John Druijff

 

 

 

Schoolvoetbaltoernooi Amersfoort 2013

 

Verslag Schoolvoetbaltoernooi Amersfoort

De organisatie ‘commissie veldvoetbal voortgezet onderwijs’ stond weer onder de bezielende KVLO supervisie van vakcollega John Druijff en de vrijwilligers van Cobu Boys, HVC en de scheidsrechtervereniging.

Woensdag 15 mei deden er 4 meiden teams mee aan het voetbaltoernooi. Het meidenteam klas 2 met Loes, Rosalie, Babette, Rebecca, Julia, Bente, Annika, Kaja en Nadia wonnen alles en mochten de finale spelen. Helaas hebben ze de finale wedstrijd net verloren, maar ze hebben een mooie 2e plaats bereikt en ze kregen de Fair Play prijs. Het was wel een mooie zonnige avond.

Op donderdagavond was het weer regenachtig en erg nat en dat hebben de keepers van de voetbalelftallen kunnen merken. Een duik in de hoek van het doel was hetzelfde als platduiken in een pierenbadje. Daarna stond je als keeper verstijfd en zeer nat in het doel. Moeder thuis zal niet blij zijn geweest! Evenals de wasmachine van de vakcollega lo die op de vrijdagavond dienst had. Hij kon naar huis met 50 zeer natte groene Hooghelandtshirtjes en de wasmachine kon in het weekend overuren maken. De prestaties van klas 3 en 4 waren daar ook naar. Niet gewend aan deze natte omstandigheden hebben 3 teams de poulewedstrijden niet overleeft en 1 team is in de halve finale gesneuveld.

Nee dan de donderdagavond. Geen zon, zeer nat en met veel regen wisten de jongens van m2 een topprestatie neer te zetten. In drie poules werd er gevoetbald

door het Corderius 1, het Nieuwe Eemland 3; Oostwende 1; Atrium 4; Wellant 2; Atrium 5; Vathorst 2; Prisma 4; Mondriaan 1; Trias 3 en het Hooghelandt 5.

HLC 5 won alle poulewedstrijden, de 2 kruisfinales en uiteindelijk de finale met 2-0.

Met een grote beker en een verdiende traktatie konden ze nat maar voldaan de kleedkamer in. Ze speelden gedisciplineerd en begonnen vooraf aan een gezamenlijke warming-up. Zie ook de foto met Ozan, Olaf, Yvan, Cumali, Emre, Calvin, Bruce, Daniel, Khalid, Ilyas, Dezi en Marvin. De sfeer was goed en het bleef allemaal sportief. Met dank aan de voortreffelijke begeleiding van m2 jongens door de broer van Khalid.

 

Namens de vaksectie lo

Noud