Help 2016

't Hooghe Landt zet zich elk jaar weer in voor een goed doel: dit schooljaar is dat doel de Stichting Young Africa. Op de actiedag op 24 maart wordt er hopelijk weer een megabedrag ingezameld voor het goede doel. De afgelopen jaren werden o.a Kika, de Stichting Stop Kindermisbruik en Edukans verblijd met een enorme financiële oppepper! Hopelijk gaan we dit jaar het recordbedrag overtreffen!

 

Young Africa is een stichting die jongeren opleidt in Afrika tot vakman of vakvrouw, zodat zij voor zichzelf kunnen zorgen en armoede achter zich kunnen laten. Uitgangspunt: naast vakopleidingen is er ook aandacht voor "life skills" en Hiv- preventie. Er zijn agrarische vakopleidingen voor jongeren, lerarenopleidingen, bijlessen voor schoolverlaters, woonprojecten voor weesmeisjes en microkredietprogramma's voor afgestudeerden.

Sinds 1998 leidde de Young Africa al 20.000 jongeren op en bijna 70% vond een baan als ondernemer ; 80% van deze jongeren voelen zich echt verrijkt met meer welvaart en meer welzijn. Het wordt wel het beste kleinschalige ontwikkelingsproject van Nederland genoemd.

Samen met Young Afrika bouwt onze school aan de toekomst van jongeren in Mozambique.. Helpen jullie allemaal mee???

 

Op Facebook is ook een speciale Actiedag pagina 'Actiedag 't Hooghe Landt 2016'  waar jullie op de hoogte worden gehouden van alle voorbereidingen en de nieuwste acties. Liken dus!

 

Help 2014

’t Hooghe Landt is namelijk een open katholieke school.
Dat betekent dat iedereen ongeacht zijn achtergrond welkom is, dat we respect hebben voor verschillende levensbeschouwingen en dat we solidiar zijn met anderen.
Daarom organiseren we acties voor mensen die het nodig hebben en proberen we iedereen hierbij betrokken te krijgen. Op school vieren we feesten waarbij een ieder zich thuis voelt en een inbreng heeft vanuit de eigen achtergrond en cultuur.

In 2014 zette ’t Hooghe Landt een grote actie op touw voor KIKA om kinderkanker te bestrijden. Op de gezellige actiedag in april werd ruim 14.000 euro voor het goede doel opgehaald.

 


In 2012 zette 't Hooghe Landt zich in voor de stichting Stop Kindermisbruik. De stichting zorgt ervoor dat jonge meisjes, die in onvrijheid leven en misbruikt worden, bevrijd worden en een nieuw menswaardig bestaan op kunnen bouwen.


Op 28 februari is een grote actie gestart voor de stichting met als doel het vergroten van het bewustzijn bij onze leerlingen, medewerkers en ouders en het inzamelen van geld. Voor foto's van deze aftrap: zie fotoboeken.
De grote actie was op 4 april en is afgesloten met een grote slotmanifestatie in sporthal Zielhorst.
Musicalster Jim Bakkum heeft een cheque in ontvangst genomen als ambassadeur van de stichting. (zie ook www.stopkindermisbruik.nl)
Het totale eindbedrag is uiteindelijk geworden: € 13.101,87
Voor alle foto's van de actiedag: Zie fotoboeken.
 

 

 


Sponsoren van de actiedag

Wat een daverend succes en wat hebben we veel geld opgehaald voor stichting Stop Kindermisbruik!! Iedereen ontzettend bedankt, zowel de organisatie, de zang/muziekgroep, een ieder die activiteiten heeft georganiseerd  en iedereen die loten heeft gekocht. RTL4 Boulevard heeft er woensdagavond een mooi item over uitgezonden op TV.
Filpmje van Jim en Bettina in Cambodja