Vakcollege Horeca, Bakkerij & Recreatie

...een kenmerk van gastvrijheid!   

 

HTV-afdeling van het Vakcollege staat voor Horeca, Toerisme en Voeding. Dit zorgt voor een brede basis opleiding waar je kennis maakt met allerlei aspecten uit de Horeca. Zoals de bakkerij (brood en banket), het restaurant, het toerismelokaal en de grootkeuken. Dit alles doen wij om van jou de beste en leukste brood- en banketbakker, gastheer of gastvrouwvrouw, kok en/of reisbureau-medewerker te maken.

 

Dit betekent dat je leert:

- hoe je als gastheer of gastvrouw gasten ontvangt in een restaurant, en hoe je volgens de regels maaltijden serveert

- hoe een kok in een grote keuken voor veel mensen een volledig menu moet kunnen maken

- hoe in de bakkerij brood en banket gemaakt wordt

- hoe je als baliemedewerker van een reisbureau een reis voor een klant kunt uitzoeken en evt. boeken

- hoe je als recreatieleider op b.v. een camping een spelactiviteit bedenkt en begeleidt

- sociale en communicatieve vaardigheden

- doelgericht werken naar een eindresultaat

- plannen en organiseren

De HTV opleiding is een vooropleiding voor een meer gespecialiseerde opleiding op het middelbaar beroepsonderwijs (MBO Amersfoort, Hotelschool Amersfoort)

- Horeca : kok - gastvrouw/gastheer – horeca manager - fast-food

- Bakkerij: banketbakker – broodbakker – allround bakker - patisserie

- Toerisme en recreatie: reisorganisator – werken voor een touroperator –hotelreceptionist – werkzaam in de organisatie op een camping in binnen- en buitenland

In het vmbo ziet de lessentabel voor de kader- en de basisberoepsgerichte leerweg van onze afdeling HTV er als volgt uit:

- Afdelingsprogramma 9 uur voor basisberoeps- en de kaderberoepsleerlingen.

- De theorie wordt zoveel mogelijk in de praktijk geïntegreerd om het praktijkleren te bevorderen.

- Vanaf leerjaar 1 volgen alle leerlingen naast de algemeen vormende vakken alle richtingen van de praktijktechniek: Brood en Banket, Koken en Serveren , Toerisme en Recreatie met daar de bij behorende praktijk en vaktheorie.

- In het restaurant komen gasten van buitenaf of ouders die lekker willen eten. Dat betekent dat er goed gekookt moet worden en dat er ook professioneel geserveerd moet worden. Je snapt dat de tijden waarop je naar school gaat behoorlijk veranderen. Het restaurant is ’s avonds open en dat betekent dus dat er ook ’s avonds gekookt en geserveerd moet worden

- In het vierde leerjaar specialiseren de leerlingen zich door middel van een warme overstap naar MBO amerfsoort, Hotelschool Amersfoort te maken.


Bij een nieuwe opleiding hoort een nieuwe theoriemethode: Tendens HTRV.

- een bronnenboek

- een instructiewerkboek

- zelfwerkzaamheid is een belangrijk onderdeel van deze methode.

Stage

Ter ondersteuning en voorbereiding op een beroep wordt er vanaf leerjaar 1 stagegelopen en worden er bedrijven bezocht.


Ben je creatief?

- kun je een feestelijke sfeer creëren?

- vind je het niet erg om af en toe vroeg op te staan?

- zie je niet op tegen schoonmaken en afwassen?

- vind je het interessant om iets leuks te maken voor anderen?

- ben je gastvrij, representatief en flexibel? .............. dan is HTV misschien iets voor jou.

Wil jij samen met je ouders eens komen sfeerproeven in ons restaurant dan ben je van harte welkom op de dinsdag- en woensdagavond. op deze avonden serveren wij een huisgemaakt 4 gangen menu voor € 12.50. Op deze manier kun je de les wel van heel dichtbij wonen. Lijkt het je wat dan graag reserveren op het volgende telefoonnummer 033-4728203. Wij zien je graag!!

 

Gastvrije groet,

 

Team HTV