Vakcollege Economie & Ondernemen

Het Vakcollege Economie is er voor ondernemende leerlingen die vooral interesse hebben in de economie. Ben je ondernemend, flexibel, sociaal en kun je goed computeren, rekenen, netjes werken en goed luisteren?  Dan is een beroep in de handel iets voor jou!

De economie zit verweven in onze maatschappij, dus je leert niet alleen hoe je moet rekenen of computeren maar ook laten wij jou zien hoe je het allemaal kan toepassen in de praktijk. Tijdens de vakmanschap lessen kom je veel zaken tegen die je ook tijdens Nederlands, wiskunde, mens & maatschappij of mens & natuur hebt geleerd. Daardoor wordt het leren veel leuker. Natuurlijk leer je bij Economie & Ondernemen ook hoe je de mensen in de winkel kunt helpen bij hun aankopen en bij het afrekenen aan de kassa. Ben je heel creatief ook dan ben je bij ons op je plek, we leren mooie moodboards, cadeau ’s inpakken en etalages te maken. 

Tijdens de lessen vakmanschap kun je kiezen uit verschillende opdrachten. Jouw ondernemende houding is daarbij erg belangrijk. Zo ontdek jij waar jou talenten en kwaliteiten liggen en kun jij je verder ontwikkelen.

Dat de school niet zonder praktijk kan merk je, doordat wij regelmatig op bezoek gaan bij bedrijven of iemand van een bedrijf komt bij ons een workshop geven. Zo zijn wij op bezoek geweest bij diverse supermarkten, administraties en Ikea. Daarnaast  helpen de leerlingen van het ROC ons met sollicitatiegesprekken. Onze vakdocenten komen zelf uit het bedrijfsleven en vertellen daar veel over.

Lijkt je een beroep als verkoopster, winkelier, bedrijfsleider, etaleur,  secretaresse, receptionist, telefonisch medewerker, bankmedewerker, boekhouder, juridisch medewerker  leuk, dan ben bij ons aan het goede adres.

Het Vakcollege Economie & Ondernemen  leidt jou op tot de verkoop specialist van de toekomst !