Nieuwsbrieven


Mevrouw Bussemaker bezoekt Vakcollege Amersfoort

Op woensdag 8 januari was mevrouw Bussemaker (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) bij onze school op bezoek. Ze heeft ons techniekplein bezocht en gesproken met leerlingen, docenten en werkgevers waarbij onze leerlingen stage lopen. De minister was erg enthousiast over de school en zei: Eén ding is heel duidelijk. Een grote groep kinderen die vaak wordt aangesproken op wat ze allemaal niet kunnen, komt hier tot bloei. Dat neem ik vandaag zeker mee.”

 Wessel en Jason helpen de minister met het draaien van metaal voor het uithangbord

 

De school is trots op het bezoek en de opmerking van de minister. Het Vakcollege Amersfoort werkt nauw samen met de verschillende MBO instellingen in haar regio. Leerlingen maken in het 4de leerjaar al een start op het MBO. Dit is uniek in Nederland!

 

Het bezoek is een compliment voor de werkwijze van de school. De onderwijsresultaten zijn uitstekend, zoals laatst te zien was in de Volkskrant. De school scoorde tweemaal een 9,5!


Vakcollege Amersfoort wint Broodjeswedstrijd!

 

Woensdag 2 oktober was de grote dag voor de afdeling HTV. In het gebouw van First Class was de Amersfoortse broodjeswedstrijd. Afgelopen vrijdag hebben alle leerlingen van het Vakcollege Amersfoort de verschillende broodjes van klas H2.1 al mogen proeven.

 

De schooljury heeft uiteindelijk de broodjes beoordeeld en Gerrit Bonestroo als winnaar uitgeroepen.

Gerrit had een heerlijk broodje gemaakt met bieten en gekarameliseerde appel. Vol vertrouwen is hij samen met Tim en Jeffrey afgereisd naar de Amersfoortse Broodjeswedstrijd. 

 

Het broodje viel vandaag ook in de smaak bij de echte jury. Gerrit is tot winnaar uitgeroepen! We zijn super trots op Gerrit en feliciteren hem van harte!

Weer een bewijs dat een opleiding bij het Vakcollege Amersfoort je maakt tot een echte Vakman.