Het onderwijs op Vakcollege Amersfoort


Ontdek, Ontwikkel en Onderneem!


Vanaf de eerste schooldag ga je praktisch aan de slag. Minimaal een derde van de schooltijd zul je aan praktijk besteden. Dat maakt je opleiding bij ons niet alleen meer op de praktijk gericht, maar ook leuker en afwisselender.

In het eerste jaar kies je al direct voor een van de vier afdelingen:

Horeca, Toerisme & Voeding, Techniek, Zorg & Welzijn en Handel & Administratie.  Zo kun je direct en praktisch aan de slag in een richting waar jouw hart ligt. Het gaat bij ons om een beroepsopleiding waar je met je handen en met je hoofd leert werken en al snel aan het echte werk kunt beginnen bij echte bedrijven.

Natuurlijk weet je niet altijd direct welke richting het beste bij jou past. Daarom geven we je tijdens de eerste twee leerjaren alle gelegenheid om ook kennis te maken met de andere richtingen. En mocht je niet op je plek zitten, dan kun je tot aan het einde van het tweede leerjaar van richting veranderen.


Ontdek


Als je op het Vakcollege zit, ga je uitgebreid aan de slag om jouw talenten te ontdekken. Talenten waarvan je  misschien niet eens weet dat je ze hebt. Het ontdekken van jouw talenten zorgt ervoor dat je je preciezer kunt richten op wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Wat je leert kun je meteen gebruiken in situaties binnen en buiten de school.

Je krijgt tijdens je studie je eigen vaste begeleider en voor je het weet, als je achttien bent, heb je een vak geleerd, je diploma’s gehaald en kun je aan de slag in een prima baan.


Ontwikkel

Goede resultaten
Het Vakcollege Amersfoort heeft goede resultaten. In het schooljaar 2008-2009 zijn bijvoorbeeld alle derdeklas leerlingen overgegaan en haalde maar liefst 95% van de vmbo-leerlingen hun diploma.

Wij bieden je toonaangevend beroepsonderwijs waardoor je wat je al weet, kunt uitbreiden met nieuwe kennis. Zelfstandigheid in verantwoordelijkheid vinden wij daarbij belangrijk. Dat het onderwijs bij ons vernieuwend is, kun je al zien aan de manier waarop het is georganiseerd. Je begint met het vmbo en stroomt dan meteen door naar het mbo waar je je diploma kunt halen.


Onderneem!

Samenwerken en ondernemen vinden we belangrijk op het Vakcollege. Dat gebeurt op alle niveaus. Te beginnen met de samenwerking tussen docenten en leerlingen die dat ieder vanuit een verschillende verantwoordelijkheid doen. Leerlingen leren bij ons ‘samenwerkend leren’. Dat gebeurt in de klas en als je samen met andere leerlingen aan een project of werkstuk werkt maar ook met de vervolgopleidingen en het bedrijfsleven. 

Wij werken nauw samen met de vervolgopleidingen en het bedrijfsleven. Wij ontwikkelen samen met hen een doorlopende leerlijn: dat wil zeggen dat je na het behalen van je diploma zonder drempel doorstroomt naar het MBO. De bedrijven werken samen met de school binnen de kring Vrienden van het Vakcollege. Zijn adviseren en ondersteunen de school en natuurlijk onze leerlingen. Van leerlingen verwachten we een ondernemende houding: d.w.z. dat onze leerlingen hard willen werken en actief zoeken naar hun mogelijkheden in en buiten de school.