Vwo 5

In vwo 5 ga je je verder oriënteren en ga je gericht open dagen bezoeken.

In november starten we met de introductie van een on-line studiegids voor studiekeuze (Qompas.) Hier wordt voor iedereen een eigen bestand aangemaakt waar je tevens thuis mee kunt werken. In Qompas worden meer dan 1500 opleidingen beschreven en daarnaast is er een uitgebreide Studiekeuze-test toegevoegd, die je op weg kan helpen bij de keuze van een vervolgopleiding.  In een aantal mentorlessen zullen jullie hiermee aan de gang gaan. Verslagen van open dagen en andere osb-activiteiten kun je dan ook daar kwijt. De mentoren krijgen voor de herfstvakantie een training en daarna zullen ze er met jullie mee aan het werk gaan. Wil je vast een kijkje nemen op de site dan moet je naar www.qompas.nl. Probeer een top 3 te maken van opleidingen die je aanspreken en ga naar de open dagen. Denk ook eens aan meeloopdagen of proefstuderen.

Mocht de osb-activiteit onder schooltijd vallen, moet je een mail sturen aan de absentieregistratie met het verzoek om hiervoor verlof te krijgen. In de mail wordt vermeld naar welke activiteit je wilt gaan doen, waar het is en wanneer het is. In de cc staan je ouders, de teamleider en de decaan. Je maakt een verslag van de activiteit en deze kun je uploaden in Qompas. Als algemene regel geldt dat je voor elk besteed dagdeel 4 slu's ontvangt. Klik op OSB-formulier om het formulier te downloaden.

Klik hier voor de open dagen kalender.

Als je zelf nog activiteiten hebt bedacht die je op zou willen voeren voor het toekomstdossier, kun je dat aan je mentor of decaan doorgeven. Hij/zij bepaalt of de activiteit inderdaad wordt toegevoegd en hoeveel slu het oplevert. Er is nog veel meer mogelijk!!! Doe vooral dingen die jou iets opleveren.

De studiekeuzespecial van de VvSL kun je hier downloaden. Je kunt hierin allerlei interessante informatie vinden over onder andere studeren, nieuwe regels rondom het aanmelden en verdwijnen van de loting.

Ook dit jaar wordt de opleidingenmarkt weer georganiseerd voor Vwo 5 op maandag 13 november van 13.30  - 16.20 uur. De opleidingenmarkt vindt plaats in het gebouw van het Guido de Bress. Er zijn 3 rondes met voorlichtingen van een groot aantal verschillende opleidingen. Het 5e en 6e uur zullen uitvallen, zodat iedereen aan deze activiteit kan deelnemen. Het betreft een verplichte activiteit. Via de mail ontvangen de leerlingen alle benodigde informatie.

Op vrijdag 8 december zal er het 4e en 5e uur een speeddate worden georganiseerd. Speeddate is tussen leerlingen en voorlichters en zal plaatsvinden in de aula op school. Nadere informatie volgt.

Dit jaar wordt de beroepenmarkt op het Corderius College wederom herhaald. Deze beroepenmarkt wordt inmiddels al een aantal jaren georganiseerd met groot succes en zal daarom opnieuw worden georganiseerd. Speciaal bedoeld voor leerlingen uit Vwo 5 en Vwo 6. De beroepenmarkt wordt georganiseerd op dinsdag 30 januari 2018. Informatie volgt.

Dinsdag 17 april wordt de Rectors League georganiseerd. Tijdens een Rectors League geven docenten - promovendi/postdocs, universitair docenten (UD’s), universitair hoofddocenten (UHD’s) en hoogleraren - van de Universiteit Utrecht gedurende één ochtend gastcolleges op een school voor voortgezet onderwijs. Informatie volgt.

Aan het eind van het jaar schrijf je een balansverslag. Het balansverslag maak je aan de hand van een aantal vragen en zal gaan over de stand van zaken tot dan toe met betrekking tot je studiekeuzeproces. Deze komt ook in je dossier.

Klik hier voor de open dagen kalender.

De Keuzegids is een onafhankelijke gids die de kwaliteit van opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De Keuzegids kan een goede hulp zijn voor iedereen die een vervolgopleiding kiest of een hulp die bij die keuze kan helpen. Er is informatie te vinden over onder andere opleidingen, een vergelijk van opleidingen per vakgebied, de kwaliteit van het onderwijs, baankansen en startsalarissen. Alle leerlingen hebben via een vaste computer op school direct toegang tot de site.

Je mentor is degene die je in eerste instantie zal begeleiden bij je studiekeuze. Wanneer jullie samen tegen zaken aanlopen waar je meer begeleiding bij zou willen hebben, kom je bij de decaan.

 

de decaan vwo,

Henk Heerdink