Aantal andere voorlichtingsactiviteiten en pre-university college

- Junior TU Delft
Programma voor leerlingen uit vwo 5 en vwo 6 die extra verdieping zoeken op betagebied.

Masterclasses Universiteit Utrecht
Voor leerlingen in 5/6 VWO met een N&G of N&T profiel die zich graag willen verdiepen in de exacte (bèta) vakken zijn er diverse masterclasses. 

- Actieve voorlichtingsactiviteiten RUG
Voor leerlingen uit bovenbouw vwo worden oa webklassen, scholierenacademiecolleges, masterclasses en aanschuifcolleges georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen.

- Studiefestival Universiteit Leiden
Op het Studiefestival ontdek jij welke studie bij je past. Doe een studiekeuzetest, volg verschillende workshops en presentaties of stel je vragen aan studenten en docenten op de studiemarkt.

Pre-university college
Het pre-university programma is bedoeld voor leerlingen die zich nu al willen verdiepen in bepaalde vakken; er bestaat een grote variatie in dingen die worden aangeboden. Het kunnen programma's zijn van enkele weken maar ook van enkele jaren. Soms wordt er een grote tijdsinvestering van je gevraagd: kom dan langs voor overleg met de decaan, coordinator en/of conrector. Op de site van de universiteit kun je de verschillende pre-university activiteiten bekijken. Deze activiteiten kun je bijvoorbeeld goed gebruiken bij een decentrale selectie. Bij een aantal opleidingen worden deze zelfs verplicht gesteld.