Gymnasiumdag: excursie - juni 2015
Op vrijdag 12 juni vond weer de Gymnasiumdag plaats voor klas 1 t/m 3 Gym. Leerlingen namen op die dag deel aan twee activiteiten en leerden door denken en doen op locatie. Het thema van de dag was De Ruimte:  leerlingen bezochten het Middeleeuws erf in Schothorst of de Waterzuivering van Amersfoort; sommigen kregen een workshop bij de Sterrenwacht, anderen deden mee aan de workshop Trash Art. Iedereen maakte een fietstocht met opdrachten over het ‘landschap lezen’ in Hoogland-West. Zo werden meerdere kanten van de ruimte bestudeerd. Op 1 juli presenteerden de leerlingen hun resultaten. Degenen die aan het excellentie-programma hadden deelgenomen, ontvingen een certificaat.

 

Klik hier voor meer foto's.

Excursie NEMO
Op 21 januari 2015 heeft Gym 1a een bezoek gebracht aan het Science Center NEMO in Amsterdam.
In een uur tijd, na een korte uitleg, kreeg iedereen het voor elkaar om een autootje elektrisch te laten rijden.  Het doel was om de auto zo te bouwen, dat hij zo snel en zo ver mogelijk zou rijden: dus er was veel inventiviteit nodig en elke auto werd dan ook meerdere keren getest. Daarna kon de ‘challenge’ beginnen! “Go to the start ….!” Klik hier voor het filmpje.
Na deze leuke workshop en een lunch mocht iedereen zelf nog kijken wat hij wilde onderzoeken of uitproberen.

Romereis
Eind september 2014 hebben de leerlingen van V5 en V6 met een klassieke taal of KCV in hun vakkenpakket een fantastische reis gemaakt naar Rome en naar Campanië. Ter plekke hebben de leerlingen hun kennis getoond door presentaties te houden bij allerlei monumenten en kunstobjecten. Maar liefst 60 leerlingen gingen mee met 5 enthousiaste begeleiders.
Een bezoek aan het archeologische park Pompeï behoorde tot één van de highlights van deze reis. Ook werd de Vesuvius beklommen. Vervolgens kon ieder de Griekse tempels van Paestum bewonderen en zwemmen in de Tyrrheense Zee. Om te eindigen in Napels. Het spreekwoord zegt: ‘Napels zien … en dan sterven! ‘ Maar iedereen vloog na 7 dagen veilig terug naar Amersfoort.